Hvordan slette Snapchat-konto? (2026)

Slett Snapchat-konto

Snapchat er en globalt anerkjent plattform for sosiale medier. For รฅ holde folk engasjert med appen, utgis nye filtre og funksjoner hver eneste dag. Det kan imidlertid komme tider nรฅr du bestemmer deg for รฅ holde deg unna sosiale mediers verden eller slutte รฅ bruke den.

Den รธkende populariteten har ogsรฅ truet brukernes personvern og sikkerhet pรฅ nettet. Snapchat har ogsรฅ mรธtt kritikk gjennom รฅrene for hรฅndtering av brukernes data.

Uansett รฅrsak, er deaktivering av Snapchat en rask og enkel prosess. I dette innlegget vil vi veilede deg trinn for trinn for รฅ deaktivere Snapchat-kontoen din.

Nรธkkel takeaway:

Hvis du skal deaktivere kontoen din, sรธrg for รฅ laste ned dataene og sikkerhetskopiere dem fรธrst.

Slik sikkerhetskopierer du Snapchat-data i en PC-nettleser

ร… bruke en PC-nettleser er den enkleste og raskeste mรฅten รฅ sikkerhetskopiere dataene dine pรฅ. Her er trinnene for รฅ sikkerhetskopiere dataene dine ved hjelp av en PC-nettleser:

Trinn 1) Besรธk accounts.snapchat.com og logg pรฅ med legitimasjonen din.

Sikkerhetskopier Snapchat-data pรฅ en PC-nettleser

Trinn 2) Klikk eller trykk pรฅ "Mine data"-alternativet fra den viste menyen.

Sikkerhetskopier Snapchat-data pรฅ en PC-nettleser

Trinn 3) Nederst pรฅ siden skriver du inn en gyldig e-postadresse og klikker pรฅ "Send forespรธrsel"-knappen.

Sikkerhetskopier Snapchat-data pรฅ en PC-nettleser

OBS: Du kan ogsรฅ inkludere Snapchat-minnene dine og filtrere eksportdataene etter datoperiode.

Sikkerhetskopier Snapchat-data pรฅ en PC-nettleser

Trinn 4) Snapchat vil sende deg en lenke til den bekreftede e-postadressen du oppga.

Trinn 5) Ved รฅ bruke koblingen kan du laste ned .zip-filen med navnet "MINE data" til datamaskinen eller en annen lagringsenhet.

Slik sikkerhetskopierer du Snapchat-data pรฅ Android eller iOS-applikasjon

Her er fremgangsmรฅten for รฅ backup Snapchat-data pรฅ Android eller iOS-applikasjoner:

Trinn 1) ร…pne Snapchat-applikasjonen din.

Sikkerhetskopier Snapchat-data pรฅ Android eller iOS-applikasjon

Trinn 2) Trykk pรฅ bildet av profilen din fra รธverste venstre hjรธrne.

Sikkerhetskopier Snapchat-data pรฅ Android eller iOS-applikasjon

Trinn 3) Klikk pรฅ innstillingsikonet รธverst til hรธyre for รฅ gรฅ til "Kontoinnstillinger"-skjermen.

Sikkerhetskopier Snapchat-data pรฅ Android eller iOS-applikasjon

Trinn 4) Velg alternativet "Mine data" under Kontohandlinger-delen av Kontoinnstillinger.

Sikkerhetskopier Snapchat-data pรฅ Android eller iOS-applikasjon

Trinn 5) Skriv inn brukernavn/e-postadresse her. Trykk deretter pรฅ bekreftelsesknappen for รฅ bekrefte.

Sikkerhetskopier Snapchat-data pรฅ Android eller iOS-applikasjon

Trinn 6) Skriv inn passordet ditt nรฅ, og klikk deretter pรฅ "Neste". det tar deg til "Mine data"-skjermen.

Sikkerhetskopier Snapchat-data pรฅ Android eller iOS-applikasjon

Trinn 7) Skriv inn og valider e-postadressen din nederst pรฅ "Mine data"-skjermen. Trykk deretter pรฅ "Send forespรธrsel"-knappen.

Sikkerhetskopier Snapchat-data pรฅ Android eller iOS-applikasjon

Trinn 8) Du vil motta en lenke fra Snapchat i e-posten din. Trykk pรฅ linken.

Trinn 9) For รฅ fortsette mรฅ du logge pรฅ kontoen din ved รฅ bruke en nettleser pรฅ mobiltelefonen din i stedet for appen.

Trinn 10) Nรฅr du er logget pรฅ, kan du laste ned en zip-fil med navnet 'Mine data'.

Slik sletter du Snapchat-konto

Det er mulig รฅ deaktivere Snapchat midlertidig hvis du รธnsker det. Prosessen er enkel og kan fullfรธres enten i en PC-nettleser eller gjennom Snapchat-appen pรฅ en mobilenhet.

Her er trinnene for hvordan du sletter snapchat-kontoen ved รฅ bruke begge metodene.

Metode 1: Slik deaktiverer du en Snapchat-konto ved hjelp av en datamaskin

Fรธlgende er noen trinn for รฅ midlertidig deaktivere en Snapchat-konto pรฅ en datamaskin/PC:

Trinn 1) ร…pne en nettleser og gรฅ til Snapchat-nettstedet "Eller" besรธk https://accounts.snapchat.com/.

Trinn 2) Logg inn pรฅ Snapchat-kontoen din med 'Brukernavn'/'E-post' og passord.

Deaktiver en Snapchat-konto ved hjelp av en datamaskin

Trinn 3) Klikk pรฅ "Slett kontoen min" under velkomstskjermen.

Deaktiver en Snapchat-konto ved hjelp av en datamaskin

Trinn 4) Pรฅ ยซSlett kontoยป-siden skriver du inn brukernavnet og passordet ditt for รฅ bekrefte, og klikker pรฅ ยซFortsettยป.

Deaktiver en Snapchat-konto ved hjelp av en datamaskin

Trinn 5) Etter dette vil Snapchat-kontoen bli deaktivert i 30 dager hvis du skrev inn riktig brukernavn og passord.

Metode 2: Slik deaktiverer du Snapchat-konto ved hjelp av en Android eller iOS-appen

Her er trinnene for รฅ slette en snapchat-konto pรฅ en mobilapp:

Trinn 1) ร…pne Snapchat-applikasjonen din.

Trinn 2) Trykk pรฅ bildet av profilen din รธverst til venstre.

Trinn 3) Ved รฅ klikke pรฅ tannhjulikonet eller innstillingsikonet รธverst til hรธyre vil du lede deg til kontoinnstillingene.

Trinn 4) Under "Support"-delen pรฅ "Snapchat-innstillinger"-menyen, trykk pรฅ "Jeg trenger hjelp."

Deaktiver en Snapchat-konto ved รฅ bruke en Android eller iOS-appen

Trinn 5) Skriv "slett konto" i sรธkefeltet pรฅ "Snapchat-stรธtte"-skjermen, og velg deretter alternativet "Slett MIN konto".

Deaktiver en Snapchat-konto ved รฅ bruke en Android eller iOS-appen

Trinn 6) Finn koblingen "kontoportal" fra teksten pรฅ skjermen som vises, og trykk pรฅ den for รฅ fortsette.

Deaktiver en Snapchat-konto ved รฅ bruke en Android eller iOS-appen

Trinn 7) Skriv inn Snapchat-brukernavnet og passordet ditt. Trykk deretter pรฅ "Fortsett"-knappen.

Deaktiver en Snapchat-konto ved รฅ bruke en Android eller iOS-appen

Trinn 8) Snapchat deaktiverer kontoen din i 30 dager hvis du har fulgt alle trinnene ovenfor.

Slik aktiverer du Snapchat-kontoen pรฅ nytt

Hvis du endrer hjerte etter รฅ ha deaktivert Snapchat midlertidig, kan du aktivere den pรฅ nytt. Du mรฅ imidlertid aktivere den pรฅ nytt innen 30-dagers fristen som tilbys av plattformen.

Prosedyren for reaktivering er enkel og kan gjรธres i noen fรฅ enkle trinn:

Trinn 1) ร…pne Snapchat pรฅ mobilapplikasjonen eller nettleseren din.

Trinn 2) Logg pรฅ eller fรฅ tilgang til Snapchat-kontoen din ved รฅ bruke pรฅloggingsdetaljene dine.

Trinn 3) Snapchat vil vise en melding om at kontoen din er deaktivert. Vil du aktivere kontoen din pรฅ nytt? Trykk/klikk pรฅ "Ja".

Trinn 4) Du vil motta en e-post om at Snapchat er gjenopprettet.

OBS: ร… aktivere kontoen din pรฅ nytt kan ta noen minutter eller opptil 24 timer. Serverne krever litt tid for รฅ gjenopprette dataene dine. Men nรฅr du har logget pรฅ, vil Snapchat gjenopprette dataene dine. Dataene vil bli gjenopprettet, inkludert Snapchat-historier, minner, venner, chatter, etc.

Slik sletter du Snapchat-kontoen permanent

Dessverre er det ikke mulig รฅ slette en Snapchat-konto direkte. Du mรฅ gjennomgรฅ en 30-dagers deaktiveringsperiode for รฅ slette Snapchat-kontoen din.

For รฅ slette Snapchat-kontoen din permanent, kan du fรธlge disse trinnene:

Trinn 1) Deaktiver Snapchat-kontoen din ved รฅ fรธlge instruksjonene i forrige seksjon.

Trinn 2) Ikke logg inn pรฅ din deaktiverte konto pรฅ 30 dager

Trinn 3) Snapchat vil slette kontoen permanent etter 30 dager.

Nรฅr kontoen din er slettet permanent, kan den ikke aktiveres pรฅ nytt. Alle data, inkludert dine minner, venner, enhetsdata og plassering osv., vil ogsรฅ bli slettet permanent.

OBS: Snapchat beholder noen personlige data av forretningsmessige, juridiske og sikkerhetsmessige รฅrsaker. Det er inkludert i Snapchats personvernregler. Den inneholder ogsรฅ detaljer om transaksjonene dine og de aksepterte tjenestevilkรฅrene.

Deaktivering kontra sletting av Snapchat

Du bรธr huske at deaktivering av en konto er midlertidig, men sletting av en konto er permanent. Hvis du vil ta en pause fra Snapchat uten รฅ miste data, kan du velge "deaktiver". Men hvis du bestemmer deg for ikke รฅ bruke appen i det hele tatt, kan du gรฅ med alternativet "slett".

Deaktivering av Snapchat betyr at kontoen din blir midlertidig deaktivert. Kontoen din forblir usynlig for vennene dine og andre brukere. De vil ikke kunne sรธke etter eller finne deg pรฅ plattformen. Kontodataene dine, inkludert snaps og chatter, vil imidlertid bli lagret av Snapchat. Hvis du senere bestemmer deg for รฅ komme tilbake til Snapchat, kan du aktivere kontoen din pรฅ nytt.

Pรฅ den annen side refererer sletting av Snapchat til permanent sletting av kontoen. Du vil ikke kunne gjenopprette eller aktivere den pรฅ nytt. Det betyr at du ikke vil kunne logge pรฅ kontoen din. Dataene dine vil gรฅ tapt, inkludert snaps, minner og chatter. Du bรธr nรธye vurdere alternativet for sletting av snapkonto. Det er ingen mรฅte รฅ fรฅ det tilbake nรฅr det er permanent slettet.

Oppsummer dette innlegget med: