Sådan låser du (SU01) og låser op (SU10) en SAP-bruger

Låsning af en bruger

Formålet med at låse bruger er midlertidigt at deaktivere brugerne, så de ikke længere kan få adgang til systemet.

Brugere kan låses på 2 måder:-

  • Automatisk
  • Eksplicit/Kraftfuldt

Automatisk: – Der er to muligheder, når brugere bliver låst automatisk

  • Maksimalt antal mislykkede forsøg:- styres via parameteren login/fails_to_user_lock. Hvis en værdi er sat til 3, betyder det, at brugeren efter 3 mislykkede forsøg vil blive låst.
  • Automatisk oplåsningstid: – “login/failed_user_auto_unlock” definerer, om brugeren er låst på grund af mislykket login forsøg skal automatisk fjernes ved midnat.

Eksplicit/med kraft: Vi kan låse og låse brugere op på 2 måder-

  1. Lås enkelt bruger (SU01)
  2. Lås flere brugere (SU10)

Procedure for at låse en enkelt bruger

Trin 1) Udfør T-kode SU01

Procedure for at låse en enkelt bruger

Trin 2) Indtast et brugernavn i Bruger felt.

Procedure for at låse en enkelt bruger

Trin 3) Presse Lås / lås .

Procedure for at låse en enkelt bruger

Trin 4) I den næste skærm, tryk på Lås knappen igen for at låse brugeren.

Procedure for at låse en enkelt bruger

Procedure for at låse flere brugere

Trin 1) Udfør T-kode SU10

Procedure for at låse flere brugere

Trin 2) Indtast brugere et brugernavn i Bruger felt.

Procedure for at låse flere brugere

Trin 3) Presse Lås / lås .

Procedure for at låse flere brugere

Alle de angivne brugere vil blive låst

Fremgangsmåde for at låse en bruger op

Trin 1) Udfør T-kode su01

Procedure for at låse en bruger op

Trin 2) Indtast brugernavn i Bruger felt.

Procedure for at låse en bruger op

Trin 3) Presse Lås/Lås .

Procedure for at låse en bruger op

Trin 4) Presse Lås .

Procedure for at låse en bruger op

Procedure for at låse op for flere brugere

Trin 1) Udfør T-kode SU10

Procedure for at låse op for flere brugere

Trin 2) Indtast brugernes brugernavn i Bruger felt.

Procedure for at låse op for flere brugere

Trin 3) Presse Lås .

Procedure for at låse op for flere brugere

Brugere vil blive låst op